Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

impressie ateliers ambachtsplein

Tijdelijke ateliers voor ambachtslieden – De eerste conceptimpressies voor vier tijdelijke en demontabele ateliers in combinatie met een kantine en klein informatiecentrum zijn vandaag gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Houd de site in de gaten voor meer informatie in de nabije toekomst.

—   07 oktober 2020

foto presentatie structuurontwerp

Presentatie structuurontwerp tijdens de Avond van het Dak – Opdrachtgevers Steven Janse van Bambam Restauratie Steenhouwers en Benjamin Wegman van Brouwerij Pronck presenteren het structuurontwerp voor Langegracht 70C & 70D aan deelnemers van de wandeling. Vanaf het dak boven de steenhouwerij, daar waar de volledig demontabele en houten dakopbouw voor kantoorruimtes gepland zijn, met op de achtergrond de schoorsteen van de energiecentrale.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   30 juli 2020

 

foto langegracht 70c & 70d

Officiële opening van het Ambachtsplein – Gelegen tussen de Langegracht en de Maresingel, als onderdeel van het Energiepark, is het Ambachtsplein feestelijk geopend door wethouder Ashley North (GroenLinks). Op deze historische locatie begon aan het begin van de negentiende eeuw de industrialisatie in Leiden, met de bouw van een stedelijke gasfabriek en vuilverbranding. In dit laatstgenoemde pand aan het plein zijn nu twee ambachten gehuisvest: Bambam Restauratie Steenhouwers en Bierbrouwerij Pronck. In opdracht van hen zijn wij bezig met de initiatief- en haalbaarheidsfase voor de transformatie van dit monumentale gebouw, waar later meer informatie over zal volgen.

—   30 juli 2020

impressie nieuwe site

De nieuwe site is online – Wij hebben sinds begin van het jaar niet stil gezeten en zijn we naast alle opdrachten onder andere druk bezig geweest om samen met Jip van Lanceer Meneer deze website te bouwen. In de komende periode zal de site verder worden aangevuld met nieuwsitems en projecten.

—   24 juli 2020

Een aannemer is gevonden – Voor Sonneburgh, Woubrugge in opdracht van Resurrectie BV is een aannemer gevonden: Bébouw Midreth. Als ervaren bouwer en onderdeel van de sector Volker Wessels Bouw & Vastgoedontwikkeling de perfecte partner voor de verder volledig in BIM uitwerken van dit project.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   20 april 2020

impressie sonneburgh

foto build your future 2020

Build Your Future 2020 – Samen met enkele andere bedrijven uit de bouw, waaronder RoosRos Architecten, Heembouw, Dura Vermeer en Era Contour waren wij dit jaar aanwezig bij Build Your Future. Met het geven van een korte pitch en vervolgens vier maal een workshop van een uur over conceptontwikkeling van een ontwerp hebben wij getracht om de HBO studenten meer inzicht te geven en enthousiast te maken voor het werken in onze sector. De verschillende innoverende en duurzame ideeën vormden een overduidelijk bewijsstuk dat de volgende generatie piepjonge architecten staat te popelen om de wereld stukje bij beetje te verbeteren.

—   14 februari 2020

impressie tiny office

Tiny office: eindpresentatie van studenten – Bouwkunde studenten van de Haagse Hogeschool en mboRijnland presenteren hun ontwerp voor een circulair en remontabel tiny office, in opdracht van Bouwend Nederland in samenwerking met Technolab Leiden, Gemeente Leiden, Bouwmensen, PLNT, Kringloopbedrijf het Warenhuis en Van der Hulst BV. De studenten hebben in een tijdsbestek van een paar weken een compleet duurzaam en circulair voorlopig ontwerp uit de grond gestampt. Dit ontwerp krijgt later dit jaar navolging en zal daadwerkelijk gebouwd gaan worden in Leiden.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   5 februari 2020

Tiny office: tussenpresentatie van studenten – Vanzelfsprekend hoort bij het ontwerpproces van een tiny office ook een tussentijdse presentatie, waarbij studenten hun concept uitleggen aan de hand van beeld en woord. Naast wat kleinere opmerkingen over presentatietechniek en het leggen van aandachtspunten zijn de tussenresultaten verbazingwekkend goed en mogen de studenten trots zijn op wat ze in een korte tijd voor elkaar hebben gebokst.

—   22 januari 2020

foto tiny office les 2

foto tiny office les 1

Tiny office: begeleiding van studenten – In opdracht van Bouwend Nederland en in samenwerking met Technolab Leiden, Gemeente Leiden, Bouwmensen, PLNT, Kringloopbedrijf het Warenhuis en Van der Hulst BV zijn wij gevraagd om bouwkunde studenten van de Haage Hogeschool en mboRijnland te begeleiden bij het ontwerp voor een circulair en remontabel tiny office voor ‘De Duurzaamste Kilometer van Nederland’. Deze zal komend voorjaar verder worden uitgewerkt en vervolgens ook door studenten zelf tijdens de zomer worden gebouwd op locatie nabij het Centraal Station in Leiden.

—   15 januari 2020

Full-time aan de slag – Een sprong in het diepe! Vanaf 1 januari zal nieuw aangetrokken partner Dylan full time aan de slag gaan voor AXIII om zo aan de vraag te kunnen voldoen vanuit onze almaar toenemend aantal opdrachtgevers. Naast zijn bijna onuitputtelijke enthousiasme voor architectuur is hij met zijn kennis en interesse in duurzaamheid is hij een enorme aanwinst! Met het full-time in dienst treden van Dylan hebben we ook besloten de hoofdlocatie van Den Haag naar Leiden te verhuizen.

—   1 januari 2020

foto rap architectuurprijs

RAP Architectuurprijs 2019 – Uiteraard waren ook wij aanwezig bij de uitreiking van de RAP Architectuurprijs 2019! Leiden en omstreken wordt almaar mooier en mooier met op de shortlist van nominaties onder andere drie verschillende museau, twee herbestemmingsprojecten, nieuwbouw in het bio-science park en een villa in de polder nabij Zoeterwoude. Wellicht dat over enkele jaren ook onze projecten hiervoor in aanmerking komen.

—   9 oktober 2019

impressie advertentie

De eerste advertentie in ‘Verhalen in Steen’ – Ter ere van haar tien jarig jubileum heeft Bambam Steenhouwers een eenmalig magazine uitgegeven ‘Verhalen in Steen’. Hierin is onze eerste advertentie te vinden! De gebruikte afbeelding is ons meest recente project van veertien beneden-bovenwoningen in Woubrugge waarin onze kunde in verschillende fasen van het ontwerp zijn uitgebeeld. Het schets- ofwel structuurontwerp, waarin de eerste ideeën op papier worden gezet. Het voorlopig en definitief ontwerp, waarin de verdere uitwerking plaats vindt en het ontwerp echt haar vorm krijgt. En tot slot het technisch- en uitvoeringsgereed ontwerp, waarin alles tot in detail wordt uitgewerkt. Daarnaast hebben wij natuurlijk aangegeven welke ingrepen gewenst zijn om het ontwerp zo duurzaam mogelijk te maken binnen de gestelde budgetten. Doordat er vanaf de eerste schets tot het laatste detail is nagedacht over de duurzaamheid is er geen extra werk nodig om te voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen.

—   30 september 2019

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share