Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Verbouwing en verduurzaming na brand – Door een eerdere brand moest een groot deel van een bovenwoning aan de Wolvenstraat in Amsterdam gerenoveerd worden. Voor de eigenaar was deze verwoesting aanleiding om de woningplattegrond te optimaliseren en de woning toekomstbestendiger te maken door deze te verduurzamen. Hiervoor hebben wij het omgevingsvergunningstraject verzorgd.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   8 februari 2024

Van bedrijfshal tot nieuw kantoor van AXIII architecten – Afgelopen weken hebben wij, bijgestaan door verschillende vakmensen, eigenhandig een bedrijfshal verbouwd tot het nieuwe kantoor van AXIII architecten. Het doel hiervan was om meer ervaring te krijgen van de vertaalslag van ontwerp naar realisatie. De overtuiging is dat het hebben van een brede kennis als architect, van de initiatieffase tot na de oplevering, uiteindelijk tot een beter resultaat leidt.

Voorafgaand aan en tijdens het gehele project hebben wij de planning gemaakt, onderaannemers aangestuurd en de kostenraming bewaakt. Door zelf te bouwen hebben wij tijdens dit proces inzicht gekregen in allerlei principes zoals legplannen voor vloerverwarming, waarbij sommige haakse of kleine bochten gewoonweg niet mogelijk zijn. Ventilatieschema’s met de bijbehorende aansluitingen op roosters en zelf op maat gemaakte kanalen. Het tekenen van elektraplannen om deze vervolgens zelf aan te leggen en een hele bundel best wel belangrijk schakeldraad bijna kwijt te zijn in de voorzetwand, nadat deze al helemaal gestukt was. En tot slot het maken van specifieke details voor de achterconstructie van het plafond in combinatie met, speciaal in samenwerking met de producent, aangepaste armaturen. De afwerking van dit getoogde plafond met houten lamellen was nét iets bewerkelijker dan gehoopt, maar precies zo mooi of eigenlijk nog mooier dan bedacht!

Nu rest het ons nog de puntjes op de i te zetten met de laatste afwerking en de inrichting, zodat het kantoor begin 2024 feestelijk kan worden geopend.

—   23 november 2023

Presentatie aan de Leidse Gemeenteraad – Afgelopen donderdag hebben de raadsleden van Gemeente Leiden een rondleiding gekregen door het Energiepark Leiden. Het doel hiervan was om hen, voorafgaand aan de behandeling van het beeldkwaliteit- en bestemmingsplan, het Energiepark te laten beleven en kennis te laten maken met de verschillende actoren.

Aan de hand van de door ons gemaakte schetsontwerp en onder het genot van een verfrissend drankje hebben Bambam Steenhouwers en Brouwerij Pronck een presentatie gegeven over onze plannen voor Langegracht 70C & 70D en het Ambachtsplein, welke zeer positief zijn ontvangen.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   12 september 2023

Archiefonderzoek – In samenwerking met Bambam Steenhouwers zijn wij door Harvest Vastgoed gevraagd voor de restauratie van de natuurstenen gevel van een zeer karakteristiek gebouw in Den Haag.

De eerste stap is de onderzoeksfase, waarbij het altijd een plezier is om in oude archieftekeningen te duiken en de toegepaste bouwmethode te achterhalen. Als een puzzel die moet worden opgelost kunnen aanknopingspunten zoals de architect, aannemer of opdrachtgever hier antwoorden op geven. In blauwdrukken en tekeningen uit het begin van de vorige eeuw kan elk minuscuul detail een aanwijzing zijn over de achterliggende constructie en opbouw van de gevel.

De vervolgstap is om hier vervolgens een volledig 3D model van te maken. Aan de hand van destructief onderzoek op locatie zullen de gemaakte aannames getoetst worden om te bepalen wat de daadwerkelijke opbouw is. Elke steen zal minutieus worden gemodelleerd en gecategoriseerd om de uiteindelijk uitvoering van het restauratiewerk zo soepel mogelijk te laten verlopen.

—   05 september 2023

Start bouw – Afgelopen week is begonnen met de realisatie van de dakopbouw en de verduurzaming van deze hoekwoning in Utrecht. De steiger staat, de spandoeken met signering hangen.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   20 juni 2023

Hoekwoning volledig isoleren en uitbreiden – Ter voorbereiding van een gasloze toekomst hebben wij recentelijk de vergunning verleend gekregen voor het isoleren van een hoekwoning in combinatie met een woninguitbreiding in de vorm van een dakopbouw.

Alle gevels worden aan de binnenzijde voorzien van geïsoleerde voorzetwanden, het glas en de kozijnen worden, daar waar nodig, vervangen en de kruipruimte onder de begane grondvloer wordt eveneens voorzien van isolatie. Door de hoge ambities van de opdrachtgever wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe installaties om te voldoen aan de resterende warmtevraag en wordt het nieuwe dak voorzien van sedum en zonnepanelen.

De architectuur van de nieuwe verdieping is in dezelfde stijl als de bestaande woning en reageert in haar stedenbouwkundige opzet van drie lagen met een plat dak op de overstaande woonblokken met appartementen. Tot slot is er een voorzet gemaakt van mogelijke woninguitbreidingen in de toekomst bij belendende woningen om tot een samenhangend geheel te komen.

—   24 april 2023

Zoek de verschillen – Voor een maisonnette bovenwoning aan de Maresingel in Leiden is de door ons verzorgde vergunning voor een verbouwing en kadastrale splitsing verleend. Het resultaat sluit aan op de architectuurstijl en past binnen het bestaande ontwerp als een origineel element.

Zie hiernaast de impressies van de bestaande en nieuwe situatie en zoek de verschillen.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   23 februari 2023

Een nieuwe kantoorruimte – Vandaag is begonnen met het realiseren van de nieuwe huisvesting van AXIII architecten. Met de volgende stap in de professionalisering zal de zolderkamer in de loop van volgend jaar worden ingeruild voor 85 m² kantoorruimte en de mogelijkheid bieden om als bedrijf door te groeien.

Houd de site in de gaten om binnenkort een voorproefje te krijgen van het interieur.

—   08 december 2022

Werk in uitvoering – Een echte “axiii-foto” van de werkzaamheden voor het project Zonnebeekweide in Woubrugge. De realisatie door van de veertien beneden-bovenwoningen verloopt voorspoedig. De kalkzandsteen wanden voor de begane grond staan en er is een begin gemaakt aan de verdiepingsvloeren.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   17 november 2022

Vergunning voor dakopbouw verleend – Goed nieuws! De vergunning voor de dakopbouw aan de Broekslootkade is verleend. Met deze toevoeging zal er (een klein beetje) worden bijgedragen om het tekort aan studentenwoningen in Den Haag te verkleinen.

Uitgangspunt voor de architectuur was om de bestaande stijlkenmerken te respecteren. De nieuw toegevoegde verdieping heeft daarom aan alle drie de zichtzijdes een met pannen bedekte kap, waarbij de bestaande hiërarchie in de gevel wordt doorgezet met dakramen en dakkappelen. Mede hierdoor kan het hoogteaccent van de goot aan de voorzijde behouden blijven.

↳ Bekijk het ontwerp hier

— 03 november 2022

Een passiefhuis villa in Australië – Elk ontwerp begint met een eerste krabbel op papier. Zo ook deze opdracht, waar wij met onze opdrachtgevers aan de keukentafel de eerste ontwerpsessie hebben gehouden. Samen hebben wij met knipsels en stiften op schetspapier de verschillende uitgangspunten, wensen en ideeën geïnventariseerd.

Te beginnen met het bepalen van de interne relaties tussen de verschillende functies en de specifieke eisen voor de verschillende ruimtes. Vervolgens hebben we de verzamelde referentiebeelden gedestilleerd om tot ontwerpprincipes voor het interieur te komen. Ook hebben we de morfologie van het heuvellandschap geanalyseerd om het verschillende zichtlijnen en het panorama uitzicht optimaal te benutten. Eenmaal op papier en in beeld zijn de mogelijkheden en uitdagingen helder en bespreekbaar.

Dit alles om uiteindelijk te komen tot een eerste ontwerpopzet en een globale indeling van het bouwplot met een meanderende entreeroute, langs een wijngaard en “barn” naar een passiefhuis villa en zwemvijver verankerd in het heuvellandschap.

—   09 juni 2022

De ‘why, how and what’ van biobased ontwerpen en bouwen – Afgelopen week hebben wij in The Natural Pavilion op de Floriade Expo 2022 deelgenomen aan de cursus ‘Biobased Ontwerpen en Bouwen’, georganiseerd door de BNA Academie. Hier is onder andere gesproken over de biologische en technische kringloop van materialen, de trias materia, hoe biobased bouwen bijdraagt aan de circulaire economie en de huidige kansen en toekomstige uitdagingen. Ook hebben we praktische kennis opgedaan over dampopen bouwen en natuurlijke alternatieven voor conventionele bouwmaterialen. Al met al een zeer inspirerende en verhelderende dag die het verlangen heeft aangewakkerd om hier verder in te verdiepen en deze kennis ook toe te passen in het werk. Te beginnen met een passiefhuis villa in Australië. Benieuwd? Houd de site in de gaten!

—   01 juni 2022

Nu in de verkoop – Vandaag hebben wij een nieuwe mijlpaal bereikt met de start verkoop van Zonnebeekweide (het voormalige Sonneburgh). Een kleinschalig woningbouwproject met veertien, door ons ontworpen, beneden-bovenwoningen in Woubrugge. Bepalend voor de positionering van het bouwblok op het kavel waren de geurcirkel van een nabijgelegen boerderij en het achterliggende dijklichaam van de Woudwetering. Belangrijk uitgangspunt was om de uiterlijke verschijning te hebben van luxe jaren ’30 woningen en zo aan te sluiten op omliggende bebouwing met details zoals zowel voor- als achtertuinen, verdiepte entrees, ruime balkons en grote dakoverstekken.

In samenwerking met:
Aannemingsbedrijf van Wengerden en Visser B.V.
Gemeente Kaag en Braassem
De Koning Makelaars
WELD Infra & Milieu BV
WSP in Nederland
Graphic Design – Driebruggen

↳ Zie hier de verkoop site

—   30 mei 2022

“Nieuwjaars”borrel met rondleiding en bierproeverij – Twee jaar geleden kregen wij de vraag om veertien beneden-bovenwoningen te ontwerpen. Niet eerst een uitbouw of een dakkapel, maar meteen een kleinschalig woningbouwproject. Natuurlijk wilden wij dat, want wij houden wel van een uitdaging! Vervolgens richten wij ons eigen ontwerpbureau AXIII op en kwam zo een lang gekoesterde wens in vervulling.

Nu werken we aan tal van uitdagende en diverse opdrachten. Recentelijk is onze eerste dakopbouw opgeleverd, de tweede wordt nu gebouwd en we vangen binnenkort aan met het UO van de eerder genoemde veertien beneden-bovenwoningen.

De tijd die we investeren om goede producten en diensten te leveren werpen, ons inziens, haar vruchten af. Opdrachtgevers zijn tevreden en komen met meer werk en in een sneeuwbaleffect breidt ons “klantenbestand” zich uit tot een steeds grotere groep beleggers, ontwikkelaars, aannemers en particulieren.

De planning is dat we halverwege dit jaar eindelijk naar onszelf kunnen gaan refereren als een architecturenbureau, in plaats van bouwkundig ingenieurs of ontwerpers, en is het meteen voor veel mensen duidelijk wat we doen. Eveneens zullen wij onze kennis verbreden om ook onze diensten uit te breiden en zo ook onze opdrachtgevers beter te kunnen adviseren, zoals op het gebied van vastgoedontwikkeling.

We kijken uit naar nieuwe uitdagingen in de toekomst, zoals het transformeren van dit gebouw in samenwerking met Pronck en Bambam met een grotere brouwerij en werkplaats op de begane grond en horeca en extra kantoorruimte op de verdiepingen.

Eveneens hebben wij onszelf als doel gesteld om aan een architectuurprijsvraag mee te doen, deze te winnen en hiermee bij te dragen aan de realisatie van de één miljoen benodigde woningen in Nederland!

—   18 februari 2022

Ons eerste woningbouwproject – Afgelopen najaar is de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van 14, door ons ontworpen, beneden-bovenwoningen voor een locatie in Woubrugge. Binnenkort vangt de bouw aan en ten tijden van schrijven worden de documenten ten behoeve van de verkoop en uitvoering gereed gemaakt. Voor ons is het een heel bijzonder project, want het is ons eerste “grootschalige” woningbouwproject en toentertijd de reden om ons eigen bureau te beginnen. Ondertussen werken we aan tal van gelijksoortige, kleinere en grotere projecten voor en in samenwerking met ontwikkelaars, beleggers, aannemers en particuliere opdrachtgevers en blijft ons portfolio groeien.

—   08 februari 2022

Nuttig en noodzakelijk – Naar wens van de opdrachtgever gaan wij deze karakteristiekste woning in Utrecht uit het begin van de twintigste eeuw (zonder spouwmuur) opbouwen en verduurzamen. Hiermee creëren we zowel een ruimere als een duurzamere en comfortabelere woning. In lijn met de doelenstellingen uit het klimaatakkoord en van de gemeente om deze wijk in de toekomst aardgasvrij te maken gaan we de woning volledig isoleren en onder andere voorzien van een warmtepomp en warmte terugwin installaties. Eveneens zal het nieuwe dak uitgevoerd worden met vegetatie in combinatie met zonnepanelen. Een zogenaamd dubbeldoeldak zorgt voor een grotere biodiversiteit, betere waterretentie, het binden van CO2, het afvangen van fijnstof, het voorkomen van het zogeheten ‘urban heat island’ effect én bovendien een hoger rendement voor de zonnepanelen!

—   28 januari 2022

20211222

Een breinbreker – Geanimeerd lijkt het resultaat zo voor de hand liggend, maar soms is het echt even stoeien om een programma van 20 appartementen van verschillende groottes binnen de bestaande footprint van een gebouw te krijgen. Onder andere rekening houdende met de positionering van de appartementen, daglichttoetreding en bezonning, uitzicht, ontsluiting en geldende parkeernormen is het toch gelukt.

—   22 december 2021

Renovatie van recreatiewoning – Wij zijn gestart met de uitdagende onderzoeks- en ontwerpopgave naar het renoveren van een recreatiewoning. Rekening houdende met de, op de locatie geldende, randvoorwaarden zoals ‘dubbelstemming waarde – Natura 2000’ en met tal van gebiedsaanduidingen, waaronder een grondwaterbeschermingsgebied, is ons doel om de woning te verduurzamen en te vernieuwen. Samen met de opdrachtgever gaan we een strategisch plan ontwikkelen welke gefaseerd uit kan worden gevoerd binnen de beschikbare budgetten. Benieuwd? Houd de site in de gaten voor updates!

—   19 november 2021

20211119

20211011

De omgevingsvergunning is verleend – En daarmee kan de volgende fase van ons project in Woubrugge van start gaan. Samen met Aannemingsbedrijf Van Wengerden en Visser, verantwoordelijk voor de bouw, gaan wij de komende periode dit project verwezenlijken.

—   11 oktober 2021

Start bouw – In samenwerking met DVH Bouw uit Utrecht zijn we begonnen met het realiseren van de twee dakopbouwen en een dakterras. De steigers staan en het bouwmateriaal is geleverd. Het enige wat nog ontbreekt is een mooi spandoek met ons logo.

—   01 september 2021

20210824

Voorontwerp van negen nieuwbouwwoningen – Op een prachtige invul locatie met uitzicht op de Rijn hebben wij een voorontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van negen starterswoningen. Door de bestaande waterinlaat te vergroten wordt een enorme kwaliteit toegevoegd aan het gebied. De architectuur wordt getypeerd door een spel tussen traditionele en moderne stijlkenmerken, waarbij de contrasterende en soortgelijke elementen een samenhangend geheel vormen met een industrieel en robuust karakter. Ook wordt er verwezen naar de bestaande architectuur middels de mansardekap dakvorm, ronde ramen op de koppen aan de noordzijde en het toepassen van een roedeverdeling in alle ramen en deuren.

—   24 augustus 2021

20210630

Verbinden van partijen – Behalve het uitvoeren van diverse ontwerpwerkzaamheden brengen wij, met onze proactieve werkhouding, beleggers en ontwikkelaars uit ons netwerk samen om projecten te realiseren. Een voorbeeld hiervan is het hierboven afgebeelde initiatief met vier kleine appartementen voor jongeren of recentelijke gescheiden mensen.

—   30 juni 2021

Vooroverleg aangevraagd – Voor de transformatie van een bestaand kantoorpand naar appartementen en de nieuwbouw van starterswoningen op het achtergelegen gebied is het vooroverleg bij de gemeente aangevraagd. Zie voor enkele impressies de afbeeldingen hierboven en houd de site in de gaten voor meer informatie in de nabije toekomst.

—   01 juli 2021

Een nieuwe uitdaging – Vol trots presenteren wij een overkoepelende huisstijl en ontwerpconcept voor het interieur van een kleinschalige keten van souks (Arabische markten) met de eerste vestiging in Amsterdam en in de toekomst nog vele andere steden.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   10 mei 2021

Benodigdheden: rolmaat, stoepkrijt en een basketbalveldje – Naast een volledig in 3D gemodelleerd ontwerp en een rondleiding middels VR is het af en toe ook fijn om gewoon met stoepkrijt en rolmaat in de schaal 1:1 aan de slag te gaan. Samen met de opdrachtgevers hebben wij de indeling voor de nieuwe dakopbouw getekend om zo “de puntjes op te i” te zetten wat betreft de draairichting van deuren, de precieze positie van de verschillende meubels en onder andere de wand tussen de bad- en werkkamer.

—   29 april 2021

“You win some, you learn some” – In samenwerking met RBR Real Estate hebben wij meegedaan aan een prijsvraag voor 160 levensloopbestendige appartementen. De uitdaging was om het voorgestelde programma te toetsen aan de combinatie van de binnenstedelijke locatie, de wensen van de opdrachtgever, de gemeente en de beoogde doelgroep.

Het gebouw voegt zich naadloos in de omgeving door aan te sluiten op de omliggende bebouwing en eveneens een breed trottoir te realiseren aan de straatzijde met openbaar groen en nevenfuncties. In het plan is extra aandacht besteed aan het creëren van plekken voor ontmoetingen en levendigheid door het binnengebied als een gemeenschappelijke tuin en de daken als collectieve dakterrassen in te richten. Eveneens versterkt de mix van functies met bedrijfsruimtes in de plint, woningen en collectieve ruimtes zoals een entreehal waar de trap ook een tribune is en een bibliotheek (zoals in de afbeeldingen te zien is) dit effect.

Op het resultaat zijn wij, ondanks dat we de prijsvraag niet gewonnen hebben, zeer trots en wij kijken uit naar nieuwe uitdagingen in de toekomst.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   30 maart 2021

Thuiswerken, een slimme lockdown en nu een avondklok – Afgelopen jaar zullen de meeste van ons het grootste deel van onze tijd thuis hebben doorgebracht. De eetkamer en slaapkamer zijn overdag kantoor, de woonkamer fungeert als kinderdagopvang of klaslokaal en misschien is het toilet nog wel de enige plek waar je verstaanbaar kan vergaderen.

Studenten daarentegen, wonend in een kleine studio, hebben deze “luxe” niet en zijn vaak aangewezen op een enkele ruimte van ongeveer 18 m² waarin zij studeren, koken, eten, ontspannen en slapen. Met een zéér beperkt budget, slimme ontwerpkeuzes en kleine aanpassingen aan het interieur hebben wij zowel ruimte als verandering van perspectief weten te creëren.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   04 februari 2021

Een gelukkig, gezond en groen nieuwjaar – Met de nieuwbouw van veertien woningen, tijdelijke ateliers, een tiny office, restauraties, renovaties, verbouwingen, bouwkundige inspecties en omgevingsvergunning aanvragen hebben wij afgelopen jaar aan een enorme diversiteit aan opdrachten gewerkt.

Voor ons was 2020 een bewogen en uitdagend jaar. Het was eye-opening om te zien hoe groot de invloed van de bebouwde omgeving op ons leven is. En daar willen wij ook dit jaar actief aan bijdragen met onze architectuur aan de hand van gedegen analyses en duidelijke concepten, van de grootste schaal tot in het kleinste detail.

—   01 januari 2021

impressie ateliers ambachtsplein

Tijdelijke ateliers voor ambachtslieden – De eerste conceptimpressies voor vier tijdelijke en demontabele ateliers in combinatie met een kantine en klein informatiecentrum zijn vandaag gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Houd de site in de gaten voor meer informatie in de nabije toekomst.

—   07 oktober 2020

foto presentatie structuurontwerp

Presentatie structuurontwerp tijdens de Avond van het Leidse Dak – Opdrachtgevers Steven Janse van Bambam Restauratie Steenhouwers en Benjamin Wegman van Brouwerij Pronck presenteren het structuurontwerp voor Langegracht 70C & 70D aan deelnemers van de wandeling. Vanaf het dak boven de steenhouwerij, daar waar de volledig demontabele en houten dakopbouw voor kantoorruimtes gepland zijn, met op de achtergrond de schoorsteen van de energiecentrale.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   09 september 2020

 

foto langegracht 70c & 70d

Officiële opening van het Ambachtsplein – Gelegen tussen de Langegracht en de Maresingel, als onderdeel van het Energiepark, is het Ambachtsplein feestelijk geopend door wethouder Ashley North (GroenLinks). Op deze historische locatie begon aan het begin van de negentiende eeuw de industrialisatie in Leiden, met de bouw van een stedelijke gasfabriek en vuilverbranding. In dit laatstgenoemde pand aan het plein zijn nu twee ambachten gehuisvest: Bambam Restauratie Steenhouwers en Bierbrouwerij Pronck. In opdracht van hen zijn wij bezig met de initiatief- en haalbaarheidsfase voor de transformatie van dit monumentale gebouw, waar later meer informatie over zal volgen.

—   30 juli 2020

impressie nieuwe site

De nieuwe site is online – Wij hebben sinds begin van het jaar niet stil gezeten en zijn we naast alle opdrachten onder andere druk bezig geweest om samen met Jip van Lanceer Meneer deze website te bouwen. In de komende periode zal de site verder worden aangevuld met nieuwsitems en projecten.

—   24 juli 2020

Een aannemer is gevonden – Voor Sonneburgh, Woubrugge in opdracht van Resurrectie BV is een aannemer gevonden: Bébouw Midreth. Als ervaren bouwer en onderdeel van de sector Volker Wessels Bouw & Vastgoedontwikkeling de perfecte partner voor de verder volledig in BIM uitwerken van dit project.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   20 april 2020

impressie sonneburgh

foto build your future 2020

Build Your Future 2020 – Samen met enkele andere bedrijven uit de bouw, waaronder RoosRos Architecten, Heembouw, Dura Vermeer en Era Contour waren wij dit jaar aanwezig bij Build Your Future. Met het geven van een korte pitch en vervolgens vier maal een workshop van een uur over conceptontwikkeling van een ontwerp hebben wij getracht om de HBO studenten meer inzicht te geven en enthousiast te maken voor het werken in onze sector. De verschillende innoverende en duurzame ideeën vormden een overduidelijk bewijsstuk dat de volgende generatie piepjonge architecten staat te popelen om de wereld stukje bij beetje te verbeteren.

—   14 februari 2020

impressie tiny office

Tiny office: eindpresentatie van studenten – Bouwkunde studenten van de Haagse Hogeschool en mboRijnland presenteren hun ontwerp voor een circulair en remontabel tiny office, in opdracht van Bouwend Nederland in samenwerking met Technolab Leiden, Gemeente Leiden, Bouwmensen, PLNT, Kringloopbedrijf het Warenhuis en Van der Hulst BV. De studenten hebben in een tijdsbestek van een paar weken een compleet duurzaam en circulair voorlopig ontwerp uit de grond gestampt. Dit ontwerp krijgt later dit jaar navolging en zal daadwerkelijk gebouwd gaan worden in Leiden.

↳ Bekijk het ontwerp hier

—   5 februari 2020

Tiny office: tussenpresentatie van studenten – Vanzelfsprekend hoort bij het ontwerpproces van een tiny office ook een tussentijdse presentatie, waarbij studenten hun concept uitleggen aan de hand van beeld en woord. Naast wat kleinere opmerkingen over presentatietechniek en het leggen van aandachtspunten zijn de tussenresultaten verbazingwekkend goed en mogen de studenten trots zijn op wat ze in een korte tijd voor elkaar hebben gebokst.

—   22 januari 2020

foto tiny office les 2

foto tiny office les 1

Tiny office: begeleiding van studenten – In opdracht van Bouwend Nederland en in samenwerking met Technolab Leiden, Gemeente Leiden, Bouwmensen, PLNT, Kringloopbedrijf het Warenhuis en Van der Hulst BV zijn wij gevraagd om bouwkunde studenten van de Haage Hogeschool en mboRijnland te begeleiden bij het ontwerp voor een circulair en remontabel tiny office voor ‘De Duurzaamste Kilometer van Nederland’. Deze zal komend voorjaar verder worden uitgewerkt en vervolgens ook door studenten zelf tijdens de zomer worden gebouwd op locatie nabij het Centraal Station in Leiden.

—   15 januari 2020

Full-time aan de slag – Een sprong in het diepe! Vanaf 1 januari zal nieuw aangetrokken partner Dylan full time aan de slag gaan voor AXIII om zo aan de vraag te kunnen voldoen vanuit onze almaar toenemend aantal opdrachtgevers. Naast zijn bijna onuitputtelijke enthousiasme voor architectuur is hij met zijn kennis en interesse in duurzaamheid is hij een enorme aanwinst! Met het full-time in dienst treden van Dylan hebben we ook besloten de hoofdlocatie van Den Haag naar Leiden te verhuizen.

—   1 januari 2020

foto rap architectuurprijs

RAP Architectuurprijs 2019 – Uiteraard waren ook wij aanwezig bij de uitreiking van de RAP Architectuurprijs 2019! Leiden en omstreken wordt almaar mooier en mooier met op de shortlist van nominaties onder andere drie verschillende museau, twee herbestemmingsprojecten, nieuwbouw in het bio-science park en een villa in de polder nabij Zoeterwoude. Wellicht dat over enkele jaren ook onze projecten hiervoor in aanmerking komen.

—   9 oktober 2019

impressie advertentie

De eerste advertentie in ‘Verhalen in Steen’ – Ter ere van haar tien jarig jubileum heeft Bambam Steenhouwers een eenmalig magazine uitgegeven ‘Verhalen in Steen’. Hierin is onze eerste advertentie te vinden! De gebruikte afbeelding is ons meest recente project van veertien beneden-bovenwoningen in Woubrugge waarin onze kunde in verschillende fasen van het ontwerp zijn uitgebeeld. Het schets- ofwel structuurontwerp, waarin de eerste ideeën op papier worden gezet. Het voorlopig en definitief ontwerp, waarin de verdere uitwerking plaats vindt en het ontwerp echt haar vorm krijgt. En tot slot het technisch- en uitvoeringsgereed ontwerp, waarin alles tot in detail wordt uitgewerkt. Daarnaast hebben wij natuurlijk aangegeven welke ingrepen gewenst zijn om het ontwerp zo duurzaam mogelijk te maken binnen de gestelde budgetten. Doordat er vanaf de eerste schets tot het laatste detail is nagedacht over de duurzaamheid is er geen extra werk nodig om te voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen.

—   30 september 2019

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share