ΛXIII is een veelzijdig ontwerpbureau waarbij de synergie tussen mens en natuur in combinatie met duurzaamheid en beleefbaarheid centraal staan. Wij maken architectuur aan de hand van gedegen analyses en duidelijke concepten, van de grootste schaal tot in het kleinste detail.

– ontwerpers van duurzame ruimte

info@axiii.nl
+31 (0) 6 28 77 26 89
Stieltjesstraat 36
2313 SL, Leiden
KVK: 74512617
BTW: NL859930427B01
BANK: NL05 KNAB 0259 0232 80

logo axiii

Wij zijn een jong en innovatief ontwerpbureau, opgericht in 2020. Onze doelstelling is om actief bij te dragen aan een duurzame toekomst. Onze naam (ΛXIII) is een verwijzing naar Apollo 13, de vijfde bemande missie naar de maan. Tijdens de vlucht naar de maan ontplofte een zuurstoftank waardoor het koolstofdioxide gehalte levensgevaarlijke concentraties aannam. De astronauten wisten dit in samenwerking met de verkeersleiding door middel van vindingrijkheid, kennis en enkel de aanwezige materialen aan boord te repareren waardoor zij veilig konden terug keren naar de aarde. Deze situatie is een indrukwekkende analogie van onze huidige situatie, waar we als planeet door de ruimte vliegen en enkel de beschikking hebben over de hier aanwezige grondstoffen.

foto kantoor 4

Mens & natuur

De mens staat, als onderdeel van de natuur, centraal in onze ontwerpen. Zij is tenslotte de gebruiker en belever, nu en in de toekomst. Daarnaast is het van belang dat het ontwerp goed in haar omgeving verankerd is. Nu steeds meer mensen in stedelijke omgevingen wonen, werken en verblijven is het essentieel dat de natuur een belangrijke rol in ons leven blijft spelen. Niet alleen om van te genieten of tot rust te komen, ook voor onze gezondheid doet het wonderen. Onze ontwerpen zijn daarom geënt op het samenbrengen van deze twee ogenschijnlijk verschillende werelden.

“Duurzame onwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien.

– Our Common Future, 1987

Duurzaam & beleefbaar

Door vanaf het begin met een brede blik naar mogelijkheden te kijken en deze direct mee te nemen in het proces is het resultaat vaak meer dan de som der delen. Dit uit zich onder andere in het zoveel mogelijk toepassen van circulaire en natuurlijke materialen uit hernieuwbare bronnen in combinatie met een demontabel ontwerp. Door slimme ontwerpoplossingen is flexibel gebruik mogelijk, hierdoor zijn onze ontwerpen waardevast en toekomstbestendig. Wij gebruiken architectuur als middel om deze uitgangspunten te laten zien en beleefbaar te maken en zodoende meer bewustwording te creëren.

foto kantoor 5

Analyse & concept

Door onze verschillende achtergronden, brede interesses en veelzijdige kennis zijn wij als team in staat om op vrijwel alle ontwerpvraagstukken een passend en creatief antwoord te vinden. Ons ontwerpproces wordt gekenmerkt door duurzaamheid vanaf het begin als integraal onderdeel mee te nemen als een van de uitgangspunten. Aan de hand van analyses zetten wij de uitdagingen uiteen, geven wij aan waar kansen liggen en waar verbeteringen mogelijk zijn. Vervolgens maken wij het concept inzichtelijk aan de hand van simpele diagrammen en sprekende verbeeldingen.

Team

portretfoto tristan


Tristan P. W. van Ham
oprichter
linkedin | tpwvanham@axiii.nl

portretfoto dylan


Dylan S. Janse

oprichter
linkedin | dsjanse@axiii.nl

Vacatures

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.

Open sollicitaties inclusief portfolio en een CV zijn altijd welkom en kunnen worden opgestuurd naar: info@axiii.nl.

Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde studenten bouwkunde of architectuur om ons team te komen versterken. Er zijn stageplekken beschikbaar in het voor- of najaarssemester met een minimale duur van vijf maanden.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Partners

logo bambam restauratie steenhouwers
logo divorce housing
logo brouwerij pronck
logo gevelkracht
logo bouwend nederland
logo bebouw midreth
logo open innovatie lab
logo anterius
logo lanceermeneer
logo lievense
logo homij

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share