Bureau

ΛXIII is een veelzijdig ontwerpbureau waarbij de synergie tussen men en natuur in combinatie met duurzaamheid en beleefbaarheid centraal staan. Wij maken architectuur aan de hand van gedegen analyses en duidelijke concepten, van de grote schaal tot in het kleinste detail.

– ontwerpers van duurzame ruimte

info@axiii.nl
+31 (0) 6 28 77 26 89
Stieltjesstraat 36
2313 SL, Leiden
KVK: 74512617
BTW: NL859930427B01
BANK: NL05 KNAB 0259 0232 80

Wij zijn een jong en innovatief ontwerpbureau, opgericht in 2020 om actief bij te dragen aan een duurzame toekomst van de gebouwde omgeving. Onze naam ΛXIII is een verwijzing naar de Apollo 13, de vijfde bemande missie naar de maan. Waarbij twee dagen na de lancering de zuurstoftank ontplofte en de CO2 concentratie toenam, waardoor letterlijk een verstikkende situatie ontstond. Uiteindelijk is dit mogelijk catastrofale probleem opgelost met in het ruimteschip aanwezige materialen en een hoop vindingrijkheid en creativiteit van zowel de verkeersleiding als de bemanning.

Mens & natuur

De mens staat centraal in onze ontwerpen, zij is tenslotte de gebruiker, nu en in de toekomst. Dit zorgt er niet alleen voor dat het ontwerp goed in de omgeving past en verankerd is, maar dat het flexibel gebruik hiervan ook mogelijk is. Uiteraard is de natuur erg belangrijk in ons mensenleven, niet alleen om van te genieten en tot rust te komen, ook voor onze gezondheid doet het wonderen. Nu steeds meer mensen in stedelijke omgevingen wonen, werken en verblijven is het essentieel dat de natuur een belangrijke rol in ons leven blijft spelen. Onze ontwerpen zijn daarom geënt op het samenbrengen van deze twee ogenschijnlijk verschillende werelden.

“Duurzame onwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien.

– Our Common Future, 1987

Duurzaam & beleefbaar

Ons ontwerpproces wordt gekenmerkt door duurzaamheid als integraal onderdeel mee te nemen als een van de uitgangspunten. Dit uit zich onder andere in het zoveel mogelijk toepassen van circulaire en natuurlijke materialen uit hernieuwbare bronnen in combinatie met een demontabel ontwerp. Zodoende zijn onze ontwerpen waardevast en toekomstbestendig.

Analyse & concept

Door onze verschillende achtergronden, brede interesses en veelzijdige kennis zijn wij in staat om op vrijwel alle ontwerpvraagstukken een passend en creatief antwoord te vinden. Aan de hand van analyses zetten wij de uitdagingen uiteen, waarbij wij vervolgens het concept inzichtelijk maken aan de hand van simpele diagrammen.

Schaal & detail

De natuur is erg belangrijk in ons mensenleven, niet alleen om van te genieten en tot rust te komen, ook voor onze gezondheid doet het wonderen. Nu steeds meer mensen in stedelijke omgevingen wonen, werken en verblijven is het belangrijk dat de natuur een belangrijke rol in ons leven blijft spelen. Onze ontwerpen zijn daarom geënt op het samenbrengen van deze twee ogenschijnlijk verschillende werelden.

Team


Tristan P. W. van Ham
oprichter
linkedin | tpwvanham@axiii.nl


Dylan S. Janse

oprichter
linkedin | dsjanse@axiii.nl

Vacatures

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.

Open sollicitaties inclusief portfolio en een CV zijn altijd welkom en kunnen worden opgestuurd naar: info@axiii.nl.

Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde studenten bouwkunde of architectuur om ons team te komen versterken. Er zijn stageplekken beschikbaar in het voor- of najaarssemester met een minimale duur van vijf maanden.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Partners

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share