Studentenkamer – Leiden

wonen op 18 vierkante meter met flexibel interieur


Typologie

Interieur


Locatie

Leiden, NL


Status

Definitief ontwerp


Opdrachtgever

Particulier


Partners


Medewerkers

Dylan


Ontwerpopgave

In een ontwerpend onderzoek hebben wij gekeken hoe er rekening houdende met een zeer beperkt budget een flexibel studentenkamer interieur gemaakt kan worden. Door de tweedehands meubels van onder andere een grote, Zweedse meubelgigant te verfraaien met gemakkelijk uit te voeren aanpassingen en/of toevoegingen, zogenaamde ‘hacks, krijgen deze een luxer uiterlijk en zijn ze multifunctioneel te gebruiken.

impressie plattegrond

Er kan in deze kamer worden gekookt, gegeten, gestudeerd, ontspannen en geslapen. En dat allemaal met behulp van een flexibel interieur om de beperkte ruimte van 18 m² zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

impressie perspectief

Door het toepassen van een hoogslaper aan de ene zijde van de kamer is er onder het bed ruimte voor een studeerplek met bureau. Aan de andere zijde van de kamer is het zijn onder andere een kledingkast en tv-meubel samengevoegd in een wandmeubel. Eveneens is hier een uitklapbaar tafelblad toegevoegd om dienst te doen als tijdelijke eettafel. Om de opbergruimte te maximaliseren zijn overige planken in de keuken en naast het bed geplaatst met een zo open mogelijke structuur om te ruimtelijkheid te waarborgen.

Gerelateerde projecten

Een nieuw interieurontwerp?
Mail met
dsjanse@axiii.nl

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share