Mausoleum, Rotterdam

Presentatie en animatie van restauratieproces


Typologie

Restauratie


Locatie

Rotterdam, NL


Status

Voltooid


Opdrachtgever

Bambam Steenhouwers


Partners


Medewerkers

Dylan


1401-20200626-GIF-zuidgevel

Achtergrond

Te midden van begraafplaats Oud-Kralingen in Rotterdam, staat het voormalig mausoleum van de familie Kruyff gebouwd in 1911. Opgetrokken uit beton en baksteen is het mausoleum bekleed met Belgisch hardsteen, wit en zwart marmer. Nadat het in 2003 al was aangewezen als rijksmonument is het in 2015, na jarenlang gebrekkig en achterstallig onderhoud, grondig gerestaureerd en herbestemd als columbarium (bewaarplaats voor urnen bij een crematorium of begraafplaats).

Restauratie

De werkzaamheden zijn op zorgvuldige wijze uitgevoerd door Bambam Restauratie steenhouwers. Om het mausoleum te kunnen restaureren is het gebouw per gevel gedemonteerd, waarna alle onderdelen schoongemaakt en/of gerestaureerd konden worden. Vervolgens zijn de onderdelen per gevel in omgekeerde volgorde teruggeplaatst en bevestigd.

Het resultaat is dat het columbarium weer de allure en schoonheid heeft die bij haar status past. Mede door de herbestemming tot columbarium is het pand tevens verzekerd van onderhoud in de komende jaren.

1401-20200626-FOT-archief-1

1401-20200626-FOT-archief-2

Werkzaamheden

In opdracht van Bambam hebben wij voorzien in een presentatie van het restauratieproces met daarin bovenstaande animatie ter verduidelijking van het plan. Hierin is de werkvolgorde geanimeerd, zijn de verschillende onderdelen per fase in beeld.

Gerelateerde projecten

Animatie laten maken?
Mail met info@axiii.nl

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share