Jan Evertsenlaan, Katwijk

Aanvraag omgevingsvergunning voor de tijdelijke bewoning van voormalige school


Typologie

Transformatie


Locatie

Katwijk, NL


Status

Voltooid


Opdrachtgever

Divorce Housing


Partners


Medewerkers

Dylan, Tristan


Achtergrond

Dit uit de jaren ’60 daterende gebouw, gelegen op een zichtlocatie en doorgaande weg in Katwijk heeft voordat het een tijd leeg heeft gestaan dienst gedaan als huisvesting voor een regionaal opleidingscentrum en is ruim 2.200 m² groot.

Werkzaamheden

Ten behoeve van deze huisvesting is AXIII gevraagd tekeningen te maken voor de aanvraag omgevingsvergunning van dit pand. In het pand zijn extra voorzieningen getroffen voor sanitair en brandveiligheid en is een indeling gemaakt voor een dertigtal kamers van verschillende grootte.

Maatschappelijk

Ten behoeve van recentelijk gescheiden mensen voorziet, een organisatie die zoals de naam doet vermoeden, Divorce Housing in tijdelijke en betaalbare huisvesting voor deze doelgroep. Mede door de ingebruikname van dit pand wordt er voorzien in een maatschappelijke behoefte en wordt leegstand en de daarmee gepaarde uitdagingen voor de omgeving voorkomen. Het resultaat is dat door de invulling van dit pand er een tijdelijke uitkomst is geboden aan een dertigtal personen, welke nu extra tijd en rust is geboden om de ingrijpende wijzigingen in hun leven een plek te geven en een nieuw plan te vormen.

Gerelateerde projecten

Ook een omgevingsvergunning aanvragen?
Mail met tpwvanham@axiii.nl

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share