Atlantagebouw, Amsterdam

Restauratie van natuursteen elementen


Typologie

Restauratie


Locatie

Amsterdam, NL


Status

Voltooid


Opdrachtgever

Bambam Steenhouwers


Partners


Medewerkers

Dylan


Achtergrond

Het aan de Stadhouserskade, Amsterdam gelegen pand, daterend uit 1927, is door F.A. Warners ontworpen voor een Amerikaans autobedrijf. Op de begane grond waren een showroom en garage gesitueerd met daarboven zes verdiepingen kantoorruimte en doet nu dienst als hoofdkantoor voor een groot internationaal modemerk. Het gebouw, opgetrokken uit rode baksteen wordt ook wel ‘Atlanta’ genoemd en is in rond 2010 uitgebreid met een nieuw restaurant, een bar en penthouses ten behoeve van de huisvesting van het bestuur.

Natuursteen

Voor de natuursteen accenten in de gevel is tufsteen gebruikt, waarbij door verschil in vochtigheid in combinatie met vorst de kwaliteit hiervan in bijna een eeuw tijd dusdanig achteruit is gegaan dat een groot deel volledig vervangen moest worden.

Werkzaamheden

Om dit te verwezenlijken hebben wij in totaal 30 verschillende elementen opgemeten om hier driedimensionale werktekeningen van te maken. Vervolgens werden de 133 nieuwe elementen op maat gemaakt in Duitsland en vanaf een steiger met acht verdiepingen terug geplaatst in de gevel.

“In totaal 133 tufsteen elementen, waarvan 30 verschillende types opmeten op locatie en driedimensionaal modelleren.”

Situatie in de toren voor restauratiewerkzaamheden

Situatie in de toren na restauratiewerkzaamheden

Gerelateerde projecten

Restauratiewerkzaamheden?
Mail met
dsjanse@axiii.nl

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share